Oedeem fysiotherapie – Fysiotherapie Zilverstad – Schoonhoven
Bergambachterstraat 9c 2871 JB Schoonhoven Tel:0182-383300

Fysiotherapie Zilverstad

Welkom bij Fysiotherapie Zilverstad.

Een fysiotherapeut van Fysiotherapie Zilverstad in Schoonhoven helpt u graag op een vakkundige en gerichte wijze om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Door te kiezen voor fysio door een specialist van onze praktijk in Schoonhoven, gaat u voor een resultaat dat de vele activiteiten in uw dagelijks leven eenvoudiger maakt.

Al meer dan 30 jaar streven wij hiernaar met veel enthousiasme en passie voor het vak.

Oedeem fysiotherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Dit uit zich als een gevoel van spanning, stuwing van de huid of een pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel.

Er zijn verschillende vormen van oedeem

  • Lymfoedeem, aangeboren ofwel primair lymfoedeem. Secundair lymfoedeem door een beschadiging van het lymfsysteem na bv. bestraling of het weg nemen van lymfklieren bij een operatie.
  • Veneus oedeem, wordt voornamelijk veroorzaakt door achteruitgang of beschadiging van het bloedvatenstelsel.

De behandeling van oedeem bestaat meestal uit een van de volgende onderdelen, manuele lymfdrainage (een massagetechniek om de afvoer van lymfvocht te bevorderen), oefeningen, ademtherapie, voorlichting en adviezen, compressietherapie, lymftaping of aanmeten van therapeutische elastische kousen.

We kunnen u doorverwijzen naar een fysiotherapiepraktijk waar we mee samenwerken.