ArtroseNet Midden-Holland – Fysiotherapie Zilverstad – Schoonhoven
Bergambachterstraat 9c 2871 JB Schoonhoven Tel:0182-383300

Fysiotherapie Zilverstad

Welkom bij Fysiotherapie Zilverstad.

Een fysiotherapeut van Fysiotherapie Zilverstad in Schoonhoven helpt u graag op een vakkundige en gerichte wijze om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Door te kiezen voor fysio door een specialist van onze praktijk in Schoonhoven, gaat u voor een resultaat dat de vele activiteiten in uw dagelijks leven eenvoudiger maakt.

Al meer dan 30 jaar streven wij hiernaar met veel enthousiasme en passie voor het vak.

ArtroseNet Midden-Holland

Bob Wielinga neemt namens Fysiotherapie Zilverstad deel aan het Artrosenetwerk.

Het is een netwerk van behandelaars die door het bijwonen van bijeenkomsten en onderlinge overdracht van kennis op de hoogte blijven van de meest recente behandelmethoden. Door samenwerking van de verschillende professionals en de communicatie onderling, wordt de patiënt een zo goed mogelijke behandeling geboden.

Artrose is een veelvoorkomende aandoening van de gewrichten. Het kan voorkomen in bijna elk gewricht. Artrose is een verouderingsproces van het kraakbeen in het gewricht, ook wel slijtage genoemd. Artrose valt onder de verzamelnaam reuma. Artrose is geen Reumatoïde artritis. Bij Reumatoïde artritis is er sprake van ontstekingen, bij artrose is dit niet aanwezig!

Een gewricht verbindt twee botten met elkaar. Op de uiteinden van die botten zit een laagje kraakbeen. Dat kraakbeen is heel glad, zodat de gewrichten gemakkelijk kunnen buigen, draaien of strekken. Bij artrose is het kraakbeen dunner en zachter geworden. Dit leidt tot vervorming van het bot direct onder het kraakbeen. Aan de rand van het gewricht ontstaan knobbels die de beweeglijkheid van het gewricht beperken en zenuwen kunnen beknellen. Dit veroorzaakt pijn, gevoelsstoornissen en krachtverlies. Artrose kan vastgesteld worden door middel van een röntgenfoto.

Met behulp van fysiotherapie kan de belastbaarheid van het gewricht getraind worden. Dit is gericht op oefentherapie voor spierkrachtsverbetering van de spieren rond het artrosegewricht. Coördinatie oefeningen zijn gericht op verbetering van het bewegen van het gewricht binnen de keten van bewegen van arm of been.

De beweeglijkheid van het artrosegewricht kan verbeterd worden door specifieke mobilisatietechnieken (manuele therapie).

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat fysiotherapie zeer effectief is.

Vanaf 2018 komt daardoor de fysiotherapie voor de knie- en heupartrose patiënt in de basiszorg.

Voor meer informatie over deze aandoening of de aangesloten fysiotherapie praktijken, kunt u op onderstaande website kijken:

artrosenetmiddenholland.nl