Onze partners in de zorg – Fysiotherapie Zilverstad – Schoonhoven
Bergambachterstraat 9c 2871 JB Schoonhoven Tel:0182-383300

Fysiotherapie Zilverstad

Welkom bij Fysiotherapie Zilverstad.

Een fysiotherapeut van Fysiotherapie Zilverstad in Schoonhoven helpt u graag op een vakkundige en gerichte wijze om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Door te kiezen voor fysio door een specialist van onze praktijk in Schoonhoven, gaat u voor een resultaat dat de vele activiteiten in uw dagelijks leven eenvoudiger maakt.

Al meer dan 30 jaar streven wij hiernaar met veel enthousiasme en passie voor het vak.

Onze partners in de zorg

Fysiotherapie Zilverstad werkt samen met diverse disciplines binnen de zorg. Hieronder kunt u meer informatie over hen lezen en/ of de website van onze partners in de zorg bezoeken, door op de link te klikken.

115010_nl_editor-photo19

Mijn naam is Anique van Barneveld. Vanaf 1990 ben ik werkzaam als oefentherapeut Cesar. Ik werk als zelfstandig oefentherapeut op de Bergambachterstraat 9B in Schoonhoven.

Als oefentherapeut is een goede samenwerking met de fysio-, manueel, bekken- en kinderfysiotherapeut belangrijk. Dit om efficiënt en klantgericht te kunnen werken aan de hulpvraag van de cliënt. Sinds 2008 is het mogelijk om via DTO (Directe Toegankelijkheid Oefentherapie) zonder verwijzing naar de oefentherapeut Cesar te gaan.

Via de website www.cesarschoonhoven.nl kunt u meer informatie lezen. Klik hier om naar de website te gaan

 


Voor advies op het gebied van voeding is diëtistenpraktijk de Voedietist werkzaam in onze praktijk.


Diëtist

Een samenwerking tussen de fysiotherapeut en diëtist is heel logisch. De fysiotherapeut is de expert rondom bewegen en de diëtist is de expert rondom voeding. Bij gezondheidsproblemen kan zowel bewegen als aanpassingen in de voeding helpen de klachten te verminderen/ voorkomen.

Om deze reden is Fysiotherapie Zilverstad een samenwerking aangegaan met de diëtist van Diëtistenpraktijk De Voedietist. Zij ondersteunt de doelgroeptrainingen en Kids4Fit. Ook heeft ze elke week een avondspreekuur in de praktijk.

Doelgroeptrainingen

Bij de doelgroeptrainingen wordt er samen met de fysiotherapeut een persoonlijk beweegprogramma opgesteld, passend bij uw gezondheidsproblemen. De diëtist geeft aansluitend aan de trainingen aan iedereen persoonlijk advies met betrekking tot voeding.

Kids4fit

De Kids4fit trainingen worden ondersteund door de diëtist met leuke en leerzame tips op het gebied van voeding.

Waarvoor kunt u nog meer naar de diëtist

Bij diverse gezondheidsproblemen kan de juiste voeding een goede ondersteuning zijn in het verminderen / beperken van de klachten. Het gaat niet altijd alleen om gezonder eten, maar bijvoorbeeld een andere samenstelling, regelmaat en keuzes kunnen ook gezondheidsverbeterend werken. Denk ook eens aan om een diëtiste te bezoeken wanneer er sprake is van het volgende:

– Diabetes mellitus
– Zwangerschap
– Verhoogd cholesterol
– Sportvoeding
– Hart en vaatziekten
– Voeding bij kinderen (lastige eters)
– Ondergewicht / helpen aan te sterken
– Maag en darmklachten
– Voedsel allergie / overgevoeligheid
– Oncologie
– Jicht

Werkwijze diëtist

De diëtist is een allround expert rondom voeding en diëten. Zij zal u niet de les lezen, maar bied ondersteuning en coaching bij het veranderen van het eetpatroon.

Wanneer u een afspraak maakt zal er een intakegesprek zijn. Tijdens dit gesprek zal de huidige leefsituatie, ziekte en dieetgeschiedenis en natuurlijk het eetpatroon besproken worden. Er vindt een eerste advies plaats. Wanneer het zinvol is, vinden er meer consulten plaats waar het advies besproken wordt en indien nodig verdere aanpassingen gemaakt worden. Ook zal er kennisoverdracht zijn, wat betreft voeding

Contactgegevens:

Diëtisten: Sylvia Verdoold en Jacky Vermeulen
TEL: 06 28 99 46 52 / b.g.g 0172 444893
MAIL: sylvia@voedietist.nl of jacky@voedietist.nl

Klik hier om naar de website te gaan


We werken ook samen met het Centrum Jeugd en Gezin in Schoonhoven.

115010_nl_editor-photo44

Klik hier om naar de website te gaan


Op twee dagdelen per week is podotherapeut Rianda van der Heiden werkzaam op één van de locaties van Spruyt Fysiotherapie.

115010_nl_editor-photo48

In de podotherapie worden mensen behandeld die, op een zeer breed gebied, voetklachten hebben en/of klachten aan hun bewegingsapparaat als gevolg van een afwijkende voetfunctie. Ook patiënten met huid- of nagelaandoeningen, als gevolg van een ziekte, komen bij ons terecht.

Wat doet een podotherapeut?

Podotherapie kan onder andere bestaan uit het corrigeren en beschermen van de voeten, door bijvoorbeeld ortheses, schoen- en zoolcorrecties, wondbehandelingen en, zeker zo belangrijk, praktisch advies ter bestrijding of voorkoming van chronische klachten. Via een intensief vraaggesprek met de patiënt, zal de podotherapeut uitgebreid onderzoek doen en na specifieke diagnose het behandelplan opstellen. Een digitale voetscan, waarbij de belasting en het looppatroon in beeld wordt gebracht, kan onderdeel zijn van het onderzoek.
De behandelingen van een podotherapeut gaan verder dan de andere podoberoepen. Een podotherapeut is bevoegd tot het behandelen van zogenaamde risicopatiënten, zoals diabetes-mellitus patiënten.

Contactgegevens:

Podotherapeut: Rianda van der Heiden
TEL: 030 6870708
MAIL: IJsselstein@podoxpert.nl

U kunt op de website kijken voor meer informatie


Op één dagdeel in de week is Judith Verkleij van Logopedie Schoonhoven werkzaam op onze locatie in het Gezondheidscentrum op de Oranjeplaats, naast haar werkzaamheden op andere locaties.

Wanneer logopedie?

U kunt terecht bij Logopedie Schoonhoven als er problemen zijn met stem, spraak, teel, gehoor of slikken.
De logopedist diagnosticeert en behandelt stoornissen op het gebied van persoonlijke communicatie, afwijkend mondgedrag, articulatiestoornissen, stotteren, stemstoornissen en spraak- of taalstoornissen als gevolg van hersenletsel. Ze houdt zich daarnaast bezig met voorlichting en preventie.

Behandeling

De behandeling bestaat uit logopedisch onderzoek, het stellen van de diagnose, het behandelen van problemen en het geven van adviezen en voorlichting op de volgende gebieden: taal, spraak, adem en stem, mondgedrag, gehoor, stotteren, eet-, drink- en slikproblemen, lezen en schrijven.

Tijdens de eerste afspraak wordt met u besproken wat de klacht is en wat het voor invloed  heeft op het dagelijks leven. De logopedist doet vervolgens uitgebreid onderzoek en bespreekt de resultaten met u. Daarna wordt een behandelplan gemaakt.

Contactgegevens:

Logopedist: Judith Verkleij
TEL: 0182 769236
MAIL: info@logopedieschoonhoven.nl

logopedieschoonhoven.nl


Wij werken samen met alle huisartsen in Schoonhoven:

Klik hier om naar de website van huisarts Oteman te gaan.

Klik hier om naar de website van huisarts Hollands te gaan.

Klik hier om naar de website van huisarts van der Gaag te gaan.