Kaakfysiotherapie Lopik
Bergambachterstraat 9c 2871 JB Schoonhoven Tel:0182-383300

Fysiotherapie Zilverstad

Welkom bij Fysiotherapie Zilverstad.

Een fysiotherapeut van Fysiotherapie Zilverstad in Schoonhoven helpt u graag op een vakkundige en gerichte wijze om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Door te kiezen voor fysio door een specialist van onze praktijk in Schoonhoven, gaat u voor een resultaat dat de vele activiteiten in uw dagelijks leven eenvoudiger maakt.

Al meer dan 30 jaar streven wij hiernaar met veel enthousiasme en passie voor het vak.

Kaakfysiotherapie in Schoonhoven

Voor kaakfysiotherapie in de omgeving van Schoonhoven en Lopik komt u langs bij Fysiotherapie Zilverstad. Kaakgewrichtsklachten, ook wel craniomandibulairedysfunctie (CMD) genoemd, kunnen verschillende oorzaken hebben. Bij de behandeling van dergelijke klachten kan de fysiotherapeut geraadpleegd worden. Dit is vooral om te onderzoeken of de klachten een oorzaak hebben anders dan zuiver tandheelkundig of kaakchirurgisch.

Onze kaakfysiotherapie verhelpt verschillende klachten

Ook kunnen de gevolgen van CMD, bijvoorbeeld hoofd- en nekpijn en bewegingsstoornissen van de kaakgewrichten met behulp van fysiotherapie behandeld worden. Te veel of te weinig beweeglijkheid of ongecoördineerd bewegen van de kaakgewrichten behoren tot deze bewegingsstoornissen. Een ander veelvoorkomend probleem bij CMD is de overmatige spierspanning van de kauwmusculatuur (klem- en knars gewoonten). Wanneer u bij ons in Schoonhoven langskomt voor kaakfysiotherapie, geven wij u graag uitgebreid informatie op basis van uw klachten. Tijdens een eerste consult stellen we u dan ook veel vragen over uw klachten.

Ontspanningsoefeningen en behandelingen na een operatie

Met behulp van specifieke ontspanningsoefeningen kan een fysiotherapeut uit ons team trachten om meer ‘spierbewustzijn’ bij u te ontwikkelen. Ook worden bij ons patiënten nabehandeld die een kaakgewrichtsoperatie (bijvoorbeeld een arthroscopie of een onderkaakcorrectie) hebben gehad. Hierbij richt de fysiotherapeut zich vooral op het verminderen van bewegingsvrees, oefeningen ter verbetering van de beweeglijkheid en het verstrekken van adviezen ten aanzien van het opbouwen van de belasting.

Laat u gericht behandelen door onze gespecialiseerde fysiotherapeut

Voor gerichte kaakfysiotherapie in de omgeving Lopik en Schoonhoven schakelt u onze gespecialiseerde therapeut in. Wilt u informeren naar andere behandelingen, zoals bekkenfysiotherapie of manuele therapie? Ook dan staan we u uiteraard graag te woord. Vul het contactformulier in of bel naar 0182 – 38 33 00 om een afspraak in te plannen of om uw vragen te stellen.

115010_nl_editor-photo38