YVLO ZwangerFit® en MoederFit – Fysiotherapie Zilverstad – Schoonhoven
Bergambachterstraat 9c 2871 JB Schoonhoven Tel:0182-383300

Fysiotherapie Zilverstad

Welkom bij Fysiotherapie Zilverstad.

Een fysiotherapeut van Fysiotherapie Zilverstad in Schoonhoven helpt u graag op een vakkundige en gerichte wijze om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Door te kiezen voor fysio door een specialist van onze praktijk in Schoonhoven, gaat u voor een resultaat dat de vele activiteiten in uw dagelijks leven eenvoudiger maakt.

Al meer dan 30 jaar streven wij hiernaar met veel enthousiasme en passie voor het vak.

YVLO ZwangerFit® en MoederFit

ZwangerFit® is begeleiding en training van de vrouw tijdens haar zwangerschap

ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw en haar partner.

In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over peripartum bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies.

YVLO ZwangerFit®  is een gecombineerde cursus van theorie en praktische oefeningen waarin veel aandacht is voor bewegen en ontspanning. Het deel na de bevalling wordt MoederFit genoemd. De lessen duren 60 minuten, aangevuld met ééns per maand informatie over de bevalling en de periode erna.

Iedereen krijgt bij aanmelding een intake.

Informatieve bijeenkomsten ZwangerFit/MoederFit

Planning

Datum en tijd in onderling overleg 1. Bekkenstabiliteit tijdens & na de zwangerschap
Datum en tijd in onderling overleg 2. Babymassage
Datum en tijd in onderling overleg 3. Bekkenbodem tijdens & na de zwangerschap
Datum en tijd in onderling overleg 4. (voorkeurs-)Houdingen van uw baby
Datum en tijd in onderling overleg 5. Ademhaling en ontspanning en de bevalling in vogelvlucht
Datum en tijd in onderling overleg 6. Motorische ontwikkeling van uw baby
Datum en tijd in onderling overleg 7. Dragen van uw kind


Actieve lessen

De actieve lessen ZwangerFit® en MoederFit hebben een vaste opbouw: er is aandacht voor de warming-up en fitheidstraining ter verhoging van de conditie, afgestemd op uw persoonlijke mogelijkheden. Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van de buik, het bekken en de bekkenbodem. Er wordt afgesloten met ademhaling- en ontspanningsoefeningen.

Informatieve begeleiding

De informatieve begeleiding is een waardevolle aanvulling op de actieve lessen. Alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de baring en de periode na de bevalling komen aan bod. Hierin krijgt u door diverse deskundigen uitleg over:

  • het  bekken en de bekkenbodem
  • de ademhaling en ontspanning
  • de kraamtijd
  • kennismaking met babymassage
  • til- en draagtechnieken

Voor wie?

De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e  week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen met YVLO ZwangerFit®. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief  vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met buik-, bekken- en bekkenbodemspieren. Na de geboorte van uw baby kan er vanaf 4 tot 6 weken  na de bevalling gestart worden met MoederFit. Zo werkt u verantwoord aan uw conditie en de eventuele terugkeer naar uw eigen sport!

Kosten en vergoeding

  • Intake ZwangerFit® trainingen GRATIS
  • ZwangerFit® actieve én informatieve lessen €150,- voor 3 maanden
  • Mogelijk kunt u bij uw zorgverzekeraar of werkgever een vergoeding ontvangen.

Het resultaat?

YVLO ZwangerFit®  en MoederFit is de ideale manier om goed geïnformeerd en in goede conditie de periode vóór en ná de bevalling te beleven.

De ZwangerFit® en MoederFit lessen worden op donderdag van 18.30 – 19.30 uur gegeven aan de Bergambachterstraat 9C. Op de dagen dat er informatieve begeleiding wordt gegeven, gaan we een halfuur langer door (zie de planning). Als u deel wilt nemen aan de YVLO ZwangerFit® of MoederFit cursus, kunt u het ZwangerFit® – MoederFit aanmeldingsformulier opslaan en invullen en vervolgens als bijlage mailen naar info@fysiotherapiezilverstad.nl. Ook kunt u het formulier invullen en afgeven op de praktijk. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op om de intake te plannen en met u te bespreken wanneer u kunt gaan starten.

Kies één van onderstaande aanmeldingsformulieren

Voor u en uw baby verzorgen wij ook de cursus Babymassage.