Valpreventie Netwerk – Fysiotherapie Zilverstad – Schoonhoven
Bergambachterstraat 9c 2871 JB Schoonhoven Tel:0182-383300

Fysiotherapie Zilverstad

Welkom bij Fysiotherapie Zilverstad.

Een fysiotherapeut van Fysiotherapie Zilverstad in Schoonhoven helpt u graag op een vakkundige en gerichte wijze om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Door te kiezen voor fysio door een specialist van onze praktijk in Schoonhoven, gaat u voor een resultaat dat de vele activiteiten in uw dagelijks leven eenvoudiger maakt.

Al meer dan 30 jaar streven wij hiernaar met veel enthousiasme en passie voor het vak.

Valpreventie Netwerk

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Met de juiste aanpak kan het valrisico bij ouderen effectief verlaagd worden.

Door te screenen op de belangrijkste voorspellende waarden, kunnen ouderen met een verhoogd valrisico worden opgespoord. Op basis van een aanvullende uitgebreide analyse kunnen gericht preventieve maatregelen worden genomen.

Omdat bij valongevallen vaak meerdere factoren een rol spelen heeft een aanpak van deze factoren vaak de meeste kans van slagen. De behandelmethode sluit aan op de risicofactoren die bij screening in kaart zijn gebracht. Methoden waarvan is aangetoond dat ze apart, maar meestal in combinatie met andere interventies, de kans op valongevallen verkleinen zijn:

  • beweegprogramma’s gericht op mobiliteit, spierkracht en balans,
  • aanpassingen in huis/woonomgeving,
  • medicatiebewaking,
  • verbeteren zicht
  • vitamine D suppletie.

In samenwerking met de Geriater van het Groene Hart Ziekenhuis hebben wij van Fysiotherapie Zilverstad een Valpoli op de Oranjeplaats geopend. Hier wordt via een uitgebreide analyse uw valrisico beoordeeld en zal er besproken worden wat voor u de beste aanpak is om uw valrisico te verlagen.