Kinder Manuele Therapie – Fysiotherapie Zilverstad – Schoonhoven
Bergambachterstraat 9c 2871 JB Schoonhoven Tel:0182-383300

Fysiotherapie Zilverstad

Welkom bij Fysiotherapie Zilverstad.

Een fysiotherapeut van Fysiotherapie Zilverstad in Schoonhoven helpt u graag op een vakkundige en gerichte wijze om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Door te kiezen voor fysio door een specialist van onze praktijk in Schoonhoven, gaat u voor een resultaat dat de vele activiteiten in uw dagelijks leven eenvoudiger maakt.

Al meer dan 30 jaar streven wij hiernaar met veel enthousiasme en passie voor het vak.

Kinder Manuele Therapie

Er zijn meerdere oorzaken waardoor een baby een voorkeurshouding of overstrekking kan vertonen. Maar als er een functiestoornis in de nekwervelkolom van de baby aanwezig is, kan dit worden herkend aan langdurig met het hoofdje naar dezelfde zijde liggen en een sterke voorkeur voor roteren naar één zijde, of sterk overstrekken. Ook als een baby een afwijkende of onrustige slaaphouding heeft, doordat het bijvoorbeeld huilend wakker wordt of meerdere keren per nacht wakker is, kan een verkennend onderzoek bij een Kinder Manueel Therapeut verhelderend werken.

Na het eerste onderzoek kan de therapeut tot behandeling overgaan. Hierbij worden mobiliserende zachte technieken gebruikt. Deze technieken worden veelal toegepast in het bovenste gedeelte van de nekwervelkolom, waarna er gemiddeld na 3 tot 4 behandelingen sprake is van normalisering van de beweeglijkheid van de nek en meestal na enige dagen tot weken ook de stand van het hoofd verandert.

In de begeleiding van dit traject wordt er vaak nauw samengewerkt met een kinderfysiotherapeut. De kinderfysiotherapeut kan desgewenst de vervorming van de schedel (deformatieve plagiocephalie) opmeten en de veranderingen gedurende het behandeltraject in kaart brengen.

De Kinder manueel therapeut staat ingeschreven in het register van de European Workgroup for Manual Medicine (EWMM). Inschrijving in dit register waarborgt het kwaliteitsniveau door middel van bijscholing. Dit register wordt erkend door het KNGF.

In tegenstelling tot de KISS techniek, is Kinder Manuele Therapie een veilige methode om kinderen te behandelen. Sinds 2006 is er geen enkele complicatie gerapporteerd. Daarnaast doet de EWMM vanaf 2007 wetenschappelijk onderzoek naar de behandelmethode.

Kinderen van 0-18 jaar kunnen door de Kinder Manueel Therapeut worden behandeld voor wervelkolom gerelateerde klachten, zoals rugpijn, nekpijn, evenwichtsproblemen, slechte tot matige motoriekontwikkeling, enz. Als een zuigeling niet wordt behandeld voor een nekfunctiestoornis, kan het later last krijgen van een afwijkende motorische ontwikkeling.

Voor meer informatie, raadpleeg de website van de EWMM