Dry needling Lopik
Bergambachterstraat 9c 2871 JB Schoonhoven Tel:0182-383300

Fysiotherapie Zilverstad

Welkom bij Fysiotherapie Zilverstad.

Een fysiotherapeut van Fysiotherapie Zilverstad in Schoonhoven helpt u graag op een vakkundige en gerichte wijze om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Door te kiezen voor fysio door een specialist van onze praktijk in Schoonhoven, gaat u voor een resultaat dat de vele activiteiten in uw dagelijks leven eenvoudiger maakt.

Al meer dan 30 jaar streven wij hiernaar met veel enthousiasme en passie voor het vak.

Dry needling in Schoonhoven

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut en wordt aangeboden in onze praktijk in Schoonhoven, niet ver van Lopik. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt. Deze raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

De aanpak van ‘triggerpoints’ bij dry needling in onze praktijk

Wanneer u langskomt voor dry needling bij onze praktijk in Schoonhoven, analyseert een therapeut uit ons team uw klachten aan de hand van triggerpoints. Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier die naast lokale drukpijn ook vaak ‘pijn op afstand’ veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld lage rugpijn vanuit een bilspier zijn.

Triggerpoints kunnen op de volgende manieren ontstaan:

  • Acuut; bijvoorbeeld door een verkeerde beweging of bij een ongeval.
  • Chronisch; bijvoorbeeld door een langdurig verkeerde houding.
  • Langdurige overbelasting van bijvoorbeeld arm, schouder en/of nek zoals bij gebruik van de computer.
  • Overbelasting en/of blessures bij sporters.
  • Verkramping van spierweefsel zoals bij een meniscusletsel of een hernia.
  • Langdurige afwezigheid van beweging.
  • Psychologische factoren zoals stress en depressie.
  • Voetafwijkingen of verschillen in de beenlengte.
  • Te strakke kleding of het verkeerd dragen van een rugzak/ handtas.

De fysiotherapeut zal eerst, door een gesprek en een gericht onderzoek, uw klachten nader onderzoeken. Daarna worden de spieren die mogelijk de pijn veroorzaken verder onderzocht. Specifiek wordt in de spieren gezocht naar de bewuste triggerpoints. Dry needling bij Fysiotherapie Zilverstad is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met het naaldje worden deze punten gevonden en gedeactiveerd. Daarna raken de spieren snel en langdurig ontspannen.

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich lokaal aan. Dat geeft kortdurend een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak krijgt u oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie te behouden.

Vergoeding

Deze methode is onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling. Als u aanvullend verzekerd bent, wordt de behandeling bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht.

Maak een afspraak met onze therapeut

Informeer naar de mogelijkheden van dry needling bij Fysiotherapie Zilverstad in Schoonhoven, nabij Lopik, en maak een afspraak om uw klachten gericht te laten verhelpen. Stel uw vragen of plan een eerste consult in via het contactformulier of telefonisch via 0182 – 38 33 00. U kunt bij ons uiteraard ook informeren naar andere behandelingen of onderzoeken, zoals shockwave– of echografie-onderzoek.