Manueel therapeut Lopik
Bergambachterstraat 9c 2871 JB Schoonhoven Tel:0182-383300

Fysiotherapie Zilverstad

Welkom bij Fysiotherapie Zilverstad.

Een fysiotherapeut van Fysiotherapie Zilverstad in Schoonhoven helpt u graag op een vakkundige en gerichte wijze om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Door te kiezen voor fysio door een specialist van onze praktijk in Schoonhoven, gaat u voor een resultaat dat de vele activiteiten in uw dagelijks leven eenvoudiger maakt.

Al meer dan 30 jaar streven wij hiernaar met veel enthousiasme en passie voor het vak.

Manuele therapie in Schoonhoven

Wilt u de expertise van een manueel therapeut inschakelen in de omgeving Schoonhoven of Lopik? Fysiotherapie Zilverstad helpt u graag met uw gewrichten en helpt uw houdingen en bewegingen te verbeteren. Volgens SOMT University of Physiotherapy is manuele therapie een onderzoeks- en behandelmethode voor gewrichten van de rug, nek, armen en benen. Met specifieke technieken, die worden toegepast door een manueel therapeut van onze praktijk, leert u gezonder te bewegen en zo de pijn te verminderen.

Rug

De procedure die een manueel therapeut van onze praktijk volgt

In een eerste gesprek zal de manueel therapeut onder meer vragen naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten al bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut de houding en het bewegen beoordeelt en – met specifieke bewegingen – de gewrichten onderzoekt. Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens kan een diagnose worden gesteld. Samen met u zal de manueel therapeut uit ons team in Schoonhoven beslissen of er behandeld kan gaan worden of dat u teruggaat naar de verwijzend arts met een rapportage van de fysiotherapeut.

Als er behandeld gaat worden, dan zal deze behandeling niet alleen als doel hebben de functie van de gewrichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging tijdens werkzaamheden en recreatie te optimaliseren.

De methoden van onze manueel therapeuten

Tijdens de behandeling maakt de manueel therapeut van Fysiotherapie Zilverstad in Schoonhoven gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. Hij of zij probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of een teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met manipulaties (in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd). De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

Vraag naar informatie of maak direct een afspraak

Wanneer u meer informatie wilt ontvangen over de werkwijze van een manueel therapeut van onze praktijk in de buurt van Lopik, staan wij voor u klaar. Natuurlijk kunt u ook informeren naar andere behandelingen, zoals dry-needling en revalidatiefysiotherapie. Stel uw vragen of maak direct een eerste afspraak via het contactformulier of telefonisch via 0182 – 38 33 00.

SOMT