Zit met Pit!

Zit uw kind op school al met Pit?

Kinderen brengen steeds meer tijd zittend door, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school als thuis en vaak achter een scherm. Door de komst van de computer is het onderwijs aan het veranderen. Kinderen zitten meer, leren anders.

Het gebrek aan beweging is een maatschappelijk probleem geworden. Uit onderzoek blijkt dat de jeugd steeds vaker, en jonger, pijnklachten krijgt en een slechte houding ontwikkelt.

Het project Zit met Pit zoemt naast het belang van meer bewegen in op de zithouding van kinderen.
Zit met Pit! is een lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5, gericht op het aanleren van een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom computergebruik. Het programma wordt in de klas aangeboden door onze kinderfysiotherapeuten.

Leerkrachten hoeven geen extra tijd te investeren. Zit met Pit! is ontwikkeld voor professionals en wordt ook door professionals verzorgd.
Wij pakken de verantwoordelijkheid voor dit belangrijke onderwerp graag op en hebben ons als praktijk aangesloten bij dit nuttige en landelijke initiatief. Heidi van der Meer en Mariska Ambagtsheer zijn onze Pit!Therapeuten.

205482_nl_editor-photo17

Zit met Pit! is zo ontwikkeld dat kinderen, leerkrachten en ouders sámen in beweging komen. Met een compleet uitgewerkt lesprogramma, een professionele therapeut en concrete handvatten om op voort te borduren. Je versterkt en inspireert elkaar, zodat kinderen overal dezelfde boodschap krijgen: Zit met Pit!

We komen graag op de school van uw kind in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek het lesmateriaal laten zien.

Kort en krachtig een indruk krijgen van Zit met Pit? Bekijk dan onderstaand filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=g9kwF1gLFnM

Of ga naar onderstaande website voor meer informatie:

http://www.zitmetpit.nl/